Naša priča

Simpozij studenata kemičara (SiSK) jednodnevni je znanstveni skup, u organizaciji Studentske sekcije Hrvatskog kemijskog društva, koji okuplja studente kemijskog usmjerenja iz cijele Hrvatske i šire. Potiče ih na suradnju, komunikaciju i razmjenu iskustava.

Studentima koji se aktivno bave znanstveno-istraživačkim radom u polju kemije Simpozij pruža priliku da svojim kolegama predstave rezultate svog rada pod geslom “studenti za studente”.

Nakon trogodišnje pauze napokon se vraćamo i dobivamo 7. izdanje. Ovaj, već tradicionalan događaj Kemijskog odsjeka, svoje prvo izdanje dobio je 2014. kao želja da se studenti kemičari međusobno povežu te uče jedni od drugih. Projekt je prepoznat kao društveno koristan i dobitnik je Rektorove nagrade.

Ova inicijativa pokazala se iznimno uspješnom čemu svjedoči porast broja zainteresiranih sudionika. Preko 800 studenata kemičara iz svih dijelova Hrvatske i Europe sudjelovalo je u prethodnih šest Simpozija.

Simpozij je ugostio i brojne poznate znanstvenike i istaknute osobe iz industrije koji su plenarnim predavanjima studentima dali vrijedne savjete o izgradnji buduće karijere i dočarali im svijet industrijske i znanstvene zajednice.

Ako želite saznati više o ovome projektu, posjetite stranice prethodnih Simpozija!